Dūmų detektorius FIREANGEL ST-622R THERMOPTEK Dūmų detektoriai

Kurį gamintoją labiau mėgstate?

120x60

Dūmų detektorius FIREANGEL ST-622R THERMOPTEK Dūmų detektoriai

Dūmų detektorius FIREANGEL ST-622R THERMOPTEK Dūmų detektoriai
Kaina: 23.00 € Į krepšelį
Užsakymo metų kaina gali keistis.

Dūmų detektorius FIREANGEL ST-622R THERMOPTEK Dūmų detektoriai

Garso stiprumas, dB: 85
Prekinis ženklas: FIREANGEL 
Paskirtis: Įspėti apie atsiradusius dūmus
Įtampa, V: 9
Papildoma informacija: Garsinis (85dB) signalas, patikros klavišas, garsinis perspėjimas apie senkančius maitinimo elementus

Namų priešgaisrinės saugos pagrindas – tvarkingi šildymo prietaisai. Sugedę ar blogai prižiūrimi šildymo įrenginiai yra pagrindinė gaisrų priežastis. Jau gyvenamojo namo statymo metu verta užsakyti pastato techninę priežiūrą, kuri užtikrintų, kad šildymo prietaisai yra tinkamai įrengti. Ne mažiau kaip du kartus per metus reikia leisti kaminkrėčiui patikrinti ir išvalyti šildymo prietaisų kanalus.

Dūmų detektoriaus veikimo principas – reaguoti į dūmus ir degimo proceso metu susidariusias dujas bei ankstyvojoje gaisro fazėje duoti žmonėms aiškų signalą apie gaisro pavojų. Triukšmas pažadina net miegančiuosius ir leidžia žmonėms išsigelbėti.
 
Dūmų detektoriai yra dviejų tipų – optinis ir joninis dūmų detektorius. Abu jutikliai reaguoja į dūmus (degimo proceso metu susidariusias dujas). Optinis (fotoelektroninis) jutiklis aptinka dūmus šviesos sklaidos principu, o joninis dūmų detektorius – dėl joninio elemento signalo pertrūkio. Šiandien labiau paplitę optiniai jutikliai, joninių dūmų detektorių gaminama mažiau ir jų kainos yra didesnės. Perkant jutiklį, verta teikti pirmenybę žinomų gamintojų gaminiams ir įsitikinti, kad jis turi bent penkerių metų garantiją.
 
Vidutinė vieno dūmų detektoriaus kontrolės zona yra apie 60 kvadratinių metrų. Teritorija priklauso ir nuo patalpų išdėstymo bei to, ar tarpinės durys yra atidarytos, ar uždarytos. Dūmų detektorių būtinai reikia sumontuoti miegamuosiuose, nes nelaimingi atsitikimai dažnai įvyksta naktį, kai šeima miega. Taip pat išėjimuose – koridoriuose, prieškambariuose ir laiptinėse.
 
Jutiklis turi būti įrengtas ne mažiau kaip 50 cm nuo artimiausios sienos. Ant sienos daviklio montuoti negalima, nes tai mažina įrenginio darbo funkciją. Nepraktiška dūmų detektorių montuoti ir vonios kambaryje, virtuvėje arba prie židinio, kur garai gali sukelti netikrus pavojaus signalus.
Dūmų jutiklį reikia reguliariai prižiūrėti
 
Kad dūmų detektorius visada veiktų, mažiausiai kartą per metus valykite jį dulkių siurbliu, naudodami minkštą antgalį.
 
Dūmų detektoriaus baterija laiko apie 1,5 metų, o prieš išsikraudama mėnesį leidžia garso signalus, kad atėjo laikas pakeisti bateriją. Rekomenduojame dūmų detektoriaus būklę tikrinti kartą per mėnesį.
 
Į namus verta įsigyti miltelinį gesintuvą
 
Nors gesintuvas namuose nėra privalomas, verta pagalvoti apie jo įsigijimą. Namuose tinkamiausias yra miltelinis gesintuvas. Miltelinis gesintuvas gesina praktiškai viską, taip pat ir elektros įrangą. Miltelinio gesintuvo parengtį darbui patys patikrinti negalėsite ir jį kartą per dvejus metus turėsite nunešti į apžiūrą.
 
Yra teorinė galimybė namuose įrengti biuruose taikomas automatines gaisro gesinimo sistemas, tačiau jų projektavimas ir montavimas kainuoja ypač daug. Esant bendrai signalizacijos sistemai, verta prijungti dūmų detektorius, kurie ir kaimynams praneša apie pavojų. Labiausiai paplitusių autonomiškų dūmų detektorių su baterija, į signalizacijos sistemą sumontuoti negalima.
 
Saugos sumetimais, be gesintuvo, namams galima įsigyti gaisro gesinimo antklodę.
 
Namų priešgaisrinė sauga:
  • Priešgaisrinė sauga prasideda tvarkinga ir prižiūrėta šildymo įranga;
  • Vienas dūmų jutiklis apima 60 kvadratinių metrų zoną;
  • Dūmų detektoriai turi būti miegamajame kambaryje ir gyvenamojo namo vidaus ir lauko išėjimuose;
  • Dūmų detektoriaus neverta montuoti vonioje ar virtuvėje;
  • Tikrinkite ir valykite dūmų jutiklį reguliariai;
  • Į namus įsigykite miltelinį gesintuvą ir gaisro gesinimo antklodę.